Workshops & Masterclasses

Workshop 

Wil je zelf 's met de handen in de klei? Wil je een leuke ochtend of middag met vrienden of familie? Kom dan naar Daarle voor een workshop. In één ochtend of middag leert Ali je de basistechniek van het ambacht pottenbakken. Ieder draait een aantal potjes op de schijf. De potjes worden nadien door Ali afgewerkt, gebakken en geglazuurd in een zelf gekozen kleur.

Maximaal 5 personen kunnen meedoen aan een workshop. Hierbij wordt er rekening gehouden met de actuele maatregelen in het kader van COVID-19. Datum en tijd zijn in overleg. De kosten bedragen 45 euro per persoon, inclusief materiaal, afwerken, bakken en glazuren, koffie en thee.


Workshop - tweedelig

Workshop 2 bestaat uit twee dagdelen. Het eerste dagdeel is gericht op het draaien op de schijf. De potjes worden vervolgens gedroogd en gebakken. Het tweede dagdeel geeft je de mogelijkheid om je eigen werk te glazuren of te beschilderen met majolica. 

Ook hier geldt: maximaal 5 personen kunnen meedoen aan een workshop. Hierbij wordt er rekening gehouden met de actuele maatregelen in het kader van COVID-19. Datum en tijd zijn in overleg. De kosten bedragen 80 euro per persoon, inclusief materiaal, bakken, beschilderen of glazuren, koffie en thee.

 

 

Driedaagse Masterclass

Een aantal keer per jaar verzorgt Ali van Buuren een Masterclass in haar atelier. Deze Masterclass bestaat uit drie dagdelen, waarbij je het hele proces doorloopt van het ambacht en verschillende technieken leert van het pottenbakken. Ali begeleidt de deelnemers bij iedere stap. Zo is het mogelijk om in een intieme setting de fijne kneepjes van het vak te leren.

Dag 1: Op de schijf draaien.
Dag 2: Afdraaien en afwerken van het zelfgemaakt werk.
           Versieringen aanbrengen, inkleuren met engobe of oxydes. 
Dag 3: Glazuren en/of beschilderen met majolica.

Aan de Masterclass kunnen maximaal 5 personen meedoen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de actuele maatregelen in het kader van COVID-19. De kosten bedragen 225 euro per persoon, inclusief materiaal, bakken en glazuren, koffie en thee.


Data Masterclass in 2022

Dag 1: Zaterdag 8 oktober van 9.30u tot 17u
Dag 2: Vrijdag 21 oktober van 9.30u tot 13u
Dag 3: Zaterdag 5 november van 9.30u tot 13u

Dag 1: Zaterdag 19 november van 9.30u tot 17u
Dag 2: Zaterdag 26 november van 9.30u tot 13u
Dag 3: Zaterdag 10 december van 9.30u tot 13u

De Masterclass is op individuele inschrijving.