Cursussen

Vanaf half oktober beginnen de cursussen pottenbakken en glasfusen weer indien u zich wilt aanmelden kunt u een mailtje sturen naar info@pottenbakkerij-deschijf.nl.

In haar atelier geeft Ali van Buuren cursussen en workshops. U kunt hier leren zelf een potje te draaien of glas te fusen. Ook is het mogelijk een kinderpartijtje of vrijgezellenfeest te geven.

Workshop pottenbakken

In de lessen leert u de basistechnieken van het draaien op de schopschijf. Met veel geduld en oefening lukt het om de baas te worden over een homp klei en het te vormen naar het gewenste model. Er is aandacht voor de afwerking, zoals het afdraaien, inkerven, glazuren en beschilderen. Ook kunt u andere boetseertechnieken leren: een vorm opbouwen met ringen, werken met plakken klei, etcetera.

De kosten voor een cursus pottenbakken en/of handvormen zijn 20 euro per keer. Deze kosten zijn inclusief het materiaal en het bakken en natuurlijk een kop koffie/thee.

Workshop pottenbakken
Voor een workshop pottenbakken zijn er vele mogelijkheden, zoals:

  • potjes draaien op de schijf
  • een handvorm maken
  • een combinatie van beide
  • potjes beschilderen met majolica (door Ali in de gewenste vorm gedraaid)

Naderhand zorgt Ali ervoor dat de potjes worden afgewerkt, gebakken, geglazuurd en nogmaals gebakken.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en van wat er wordt gemaakt.

Verjaardagspartijtje
Voor kinderen is werken met klei een hele ervaring. Zij kunnen meedoen aan een cursus pottenbakken, maar het is ook mogelijk om een verjaardagspartijtje te geven. Dat betekent 2 uur hard werken met veel plezier!

Bij een verjaardagspartijtje worden 2 potjes gedraaid. Ali werkt alle potjes netjes af, bakt de potjes en glazuurt ze in de kleur die de jarige heeft gekozen.

Uitgaande van een groepje van min. 8 kinderen zijn de kosten 12,50 euro per kind, inclusief het materiaal en het bakken. Iets te drinken of te snoepen mag meegenomen worden. In overleg met de betrokkenen kunnen de wensen en mogelijkheden worden besproken.

Cursus glas fusing
Glas “fusing” is het samensmelten van glas met verschillende kleuren glas, glaskorrels, glasstaafjes en glaspoeders. Ook kunnen er andere materialen meegesmolten worden. Zo kunt u een raamdecoratie of een schaal van glas maken.

In de cursus is er aandacht voor de volgende aspecten van glas fusing:

  • een ontwerp maken voor het glasobject
  • de verschillende vormen van het ontwerp van glas snijden
  • de glasvormen afwerken, inkleuren met glaspoeders en decoreren met glaskorrels, glasstaafjes, etc.

Ali bakt het glasobject vervolgens in de oven op de gewenste temperatuur. Het resultaat van het glasobject is afhankelijk van de gebruikte temperatuur.

Voor een cursus glasfusing zijn de kosten met een min. deelname van 6 personen 10 euro per avond. Dit is incl. koffie/thee, maar excl. het materiaal en de bakkosten. De prijs voor het glas is afhankelijk van het soort glas, de kleur van het glas en de hoeveelheid glas.

Workshop glas fusing

De prijs van een workshop glas fusing voor kinderen en/of volwassenen is afhankelijk van het aantal deelnemers en wat er wordt gemaakt. In overleg met de betrokkenen kunnen de wensen en mogelijkheden besproken worden.